Heikosti toimiva netti vaikuttaa Särkän perennataimiston arkeen ja asiakkaiden ostokokemukseen

Särkkä uskoo, että kuituliittymä on sijoitus tulevaisuuteen.

Särkän perennataimistolla on käynnissä sesongin kiireisin aika.

– Kevätlauantaisin on usein vilkasta ja sen huomaa myös langattomassa yhteydessä: pankkikorttipääte ei meinaa toimia netin kautta millään. Viive vaikuttaa asiakastyöhön, puhumattakaan siitä, että korttipääte lakkaisi kokonaan toimimasta. Eihän nykyihmisillä ole enää käteistä mukana juuri lainkaan!

Näin toteaa raahelaisen Särkän perennataimiston yrittäjä Jari Särkkä. Raahen Kuidun valokuitua odotetaan yrityksen tarpeisiin kovasti.

– Meillä on vähittäismyyntiä 60% ja tukkumyyntiä loput. Sähköpostia ja pankkikorttipäätettä tarvitaan asiakastyössä kaikkein eniten. Asiakkaita meillä käy Virolahdelta Ivaloon, harrastuneimmat bussilasteittain.

Netin toimivuus onkin siis Särkän perennataimistolle sekä asiakaskokemukseen vaikuttava että ehkä imagotekijäkin.

– Meillä on Suomin laajin, omaa tuotantoa oleva perennavalikoima. Enimmillään yritys työllistää vuoden aikana yhdeksän henkilöä, sydäntalvella töissä olen vain minä.

Raahen Kuidun liittymähintaa en jäänyt miettimään, sillä tärkeintä meille on saada liittymä, joka toimii.

Ennen Raahen valokuituhankkeen käynnistymistä Särkkä kyseli kiinteää yhteyttä myös muilta operaattoreilta.

– Noin 2500 eurolla minulle sitä tarjottiinkin. Vähän kovalle se hintataso tuntuu. Raahen Kuidun liittymähintaa en jäänyt miettimään, sillä tärkeintä meille on saada liittymä, joka toimii.

Särkkä uskoo, että paikallinen toimija nostaa myös asiakaspalvelun tasoa nykyisestä.

– Sitähän sitä toivoo, että asiakaspalvelu olisi yksinkertaista ja helppoa. Ongelmia tulee aina, mutta silloin pitää saada nopeasti joku kiinni, ilman että jonottaa tuntitolkulla puhelimessa. Paina sitä, tätä ja tuota, niin meitä neuvotaan. Tai täyttämään vikailmoitus netissä. Mitenkä sen täyttää, jos netti ei toimi, Särkkä kuvailee.

35. toimintavuottaan juhlivan taimiston yrittäjä tarvitsee nettiyhteyttä myös vapaa-aikanaan.

– Erityisesti sukututkimusharrastuksessa ja luonnonkasvien kartoituksessa yhteyden huojumisen huomaa selvästi: liian hitaan yhteyden vuoksi karttaohjelma ei toimi lainkaan ja reaaliaikainen, pilvipohjainen sukututkimuksen tietokanta todella hitaasti.

Särkkä uskoo, että kuituliittymä on sijoitus tulevaisuuteen.

– Ehkä kaikki eivät vielä ihan hoksaa, miten paljon paremmin se toimii kuin langaton ja miten paljon siitä on hyötyä. Kyllä kunnon yhteys alkaa olla samanlainen välttämättömyys kuin sähkö- ja vesiliittymä: se tulee vaikuttamaan myös kiinteistön hintaan myyntivaiheessa.

Lue myös

“Langattomien kehitys ei jatku pitkään eikä pärjää koskaan valonnopeudelle”

Taimo Honkala suosittelee valokuitua koko Nivalaan. Karvoskylän ja Pahkaperän rajalla asuvan Taimo Honkalan tytär asuu maapallon toisella puolella. Ilman toimivaa tietoliikenneyhteyttä säännöllinen yhteydenpito olisi paljon hankalampaa. – Me skypetetään. Viestinnän […]

Lue lisää

Sandvikit tilasivat nopeimman valokuituliittymän tulevaisuutta ja lapsia varten

“Kuka lattaa, kuka nyt tekkee?”, kuuluu teini-ikäisten huuto yläkerrasta. Sandvikien perhe ui vastavirtaan: Nivalan keskustasta Ruuskankylän tontille tulee parisenkymmentä kilometriä. Kiinteistöltä löytyy perheen omakotitalon lisäksi monenlaista rakennusta, ajoneuvoa ja työvälinettä. […]

Lue lisää